Hyvinkää Hiihto

Massahiihtosarjaan kuuluva laturetki, Hyvinkää Hiihto järjestetään 23. kerran.
Kilpailukeskus on viimevuotiseen tapaan Härkävehmaan koululla josta löytyy kisakanslia,
peseytymis-ja pukutilat yms. tarpeelliset toiminnot. 
Kisan lähtö tapahtuu läheiseltä Perttulan nurmikentältä ja reitit suuntautuvat Hyvinkään kaupungin ylläpitämässä latuverkossa Sveitsin luonnonpuiston kautta Usmin ja Kytäjän maastoihin, ja edelleen Hyyppärän Ratsastuskuksen kautta takaisin Sveitsiin. 
Maali sijaitsee kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Huonot lumitalvet ovat haitanneet viimevuosien järjestelyjä ja Hiihto on joudutiin perumaan kolmena peräkkäisenä talvena (2016-2018) lumen puuttuessa miltei kokonaan.
Viime talvena kisa onnistuttiin pitämään 234 hiihtäjän voimin ja siihen uskomme ensitalven osaltakin. 

2019 kisan yleisen sarjan voitti Puijon Hiihtoseuraa edustava Antti Honkimaa ennen Jämin Jänteen Aku Nikanderia. Naisten yleisen voitto meni Kaisa Rokkaselle Janakkalaan. Upeasti toiseksi hiihti Hiihtoseuran oma Junioritähti Ida Tonteri. Muiden sarjojen voittajia olivat Ari Mikkelä, Laura Petäjämäki, Kimmo Gynther, Sirpa Salo-Saari, Jarmo Kopra, Merja Teräväinen.

Edellisen kerran kun Hiihto saatiin suoritettua, eli 2015 yleisen sarjan voittajaksi hiihti Lahtelainen Alexander Aretemyev, toiseksi hiihti Niko Nättinen ja kolmas Janne Mononen. Naisten sarjan ylivoimaiseen voitoon hiihti Noora Kivikko. M40 sarjaa hallitsi Teemu Virtanen voittaen mm. Jari Isometsän. M50 sarjan voitti Jan Aldén ja M60 sarjan Pekka Virtakoivu.

Hiihdon historiassa on tuplavoittajia Hämeenlinnan Kimmo Savolainen (-02 -03), Valkeakosken Jani Peltotalo (-04 -05) sekä naisissa Vihdin Katja Häkkinen (os. Kolehmainen) (-06 -07).
Hyvinkääläisiä pääsarjan voittajia on Petri Ylönen, Pasi Hartikainen sekä Virpi Vikman.
Erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti myös Lohjan ikinuori Pekka Virtakoivu, joka on vuosi toisensa perää kärkikahinoissa mukana, onnistuen voittamankin kertaalleen yleisen sarjan. Muita tunnettuja kertaalleen pääsarjan voittaneita on mm. Sami Peltotalo, Valeri Rodokhlebow, melonnan MM-mitalisti Anne Rikala, sekä Vihdin Marjo Korander.
Muissa sarjoissa Hollalan Juha Pelkonen on voittanut neljästi, aina kun on osallistunut. Useasti hyvin on menestynyt myös Tampereen Mikko Heinämäki.

Hyvinkäällä on nähty myös osallistujia valtakunnan poliitiselta huipulta. Mm. ministereistä  Alexander Stubb sekä Tuija brax ovat kunnioittaneet kisaa osallistumisellaan.
Lisäksi Vo2 tuottaja, 24h me-hiihtäjä Valkeakosken Teemu Virtanen on vieraillut useasti aiemminkin hyvällä menestyksellä Hyvinkäällä.
Tässä vain muutama poiminta, muita osallistujia väheksymättä.

 HUOM! Tutustu tapahtumainfoon!