Hyvinkää Hiihto

Massahiihtosarjaan kuuluva laturetki, Hyvinkää Hiihto järjestetään 22. kerran.
Kilpailukeskus siirtyy aikaisemman Hotelli Rantasipin suojista naapuriin Härkävehmaan koululle, jossa siis kilpailun ydintoiminnot sijaitsevat. Kisakanslia, peseytymis-ja pukutilat yms.
Myös maali vaihtuu lähemmäksi uutta kisakeskusta.
Kisan lähtö tapahtuu läheiseltä Perttulan nurmikentältä ja reitit suuntautuvat Hyvinkään kaupungin ylläpitämässä latuverkossa Sveitsin luonnonkauniin luonnonpuiston kautta Usmin ja Kytäjän maastoihin.
Hiihtotapahtuma on kasvattanut tasaisesti suosiota vuosi vuodelta. Huonot lumitalvet ovat verottaneet viimevuosien osallistujamäärää, mutta järjestäjät toivovat 500 osallistujan tavoitteen onnistuvan tänäkin talvena.

Kolmena viime talvena Hiihto on jouduttu perumaan lumen puuttuessa. Edellisen kerran kun Hiihto saatiin suoritettua, eli 2015 yleisen sarjan voittajaksi hiihti Lahtelainen Alexander Aretemyev, toiseksi hiihti Niko Nättinen. Kolmas Janne Mononen. Naisten sarjan ylivoimaiseen voitoon hiihti Noora Kivikko. M40 sarjaa hallitsi Teemu Virtanen voittaen mm. Jari Isometsän. M50 sarjan voitti Jan Aldén ja M60 sarjan Pekka Virtakoivu.

Hiihdon historiassa on tuplavoittajia Hämeenlinnan Kimmo Savolainen (-02 -03), Valkeakosken Jani Peltotalo (-04 -05) sekä naisissa Vihdin Katja Häkkinen (os. Kolehmainen) (-06 -07).
Hyvinkääläisiä pääsarjan voittajia on Petri Ylönen, Pasi Hartikainen sekä Virpi Vikman.
Erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti myös Lohjan ikinuori Pekka Virtakoivu, joka on vuosi toisensa perää kärkikahinoissa mukana, onnistuen voittamankin kertaalleen yleisen sarjan. Muita tunnettuja kertaalleen pääsarjan voittaneita on mm. Sami Peltotalo, Valeri Rodokhlebow, melonnan MM-mitalisti Anne Rikala, sekä Vihdin Marjo Korander.
Muissa sarjoissa Hollalan Juha Pelkonen on voittanut neljästi, aina kun on osallistunut. Useasti hyvin on menestynyt myös Tampereen Mikko Heinämäki.

Hyvinkäällä on nähty myös osallistujia valtakunnan poliitiselta huipulta. Mm. ministereistä  Alexander Stubb sekä Tuija brax ovat kunnioittaneet kisaa osallistumisellaan.
Lisäksi Vo2 tuottaja, 24h me-hiihtäjä Valkeakosken Teemu Virtanen on vieraillut useasti aiemminkin hyvällä menestyksellä Hyvinkäällä.
Tässä vain muutama poiminta, muita osallistujia väheksymättä.

 HUOM! Tutustu tapahtumainfoon!